Svět hor

Vyhledávání

Kategorie

Informace

Prohlédnuté produkty

Výrobci

Mountain House Špagety s hovězím masem v boloňské omáčce 2 porce expediční strava

Špagety s hovězím masem v boloňské omáčce. Vymrazovaná sušená strava, hlavní jídlo, dvě porce, 1088 kcal, netto hmotnost 236 g.

Více informací >

240,00 Kč

-13%

275,00 Kč

skladem: 2ks , dostupnost dalsich kusu: na dotaz

Skladem Expedujeme: 05.12. 2016

Více informací

Špagety s hovězím masem v kořeněné boloňské omáčce. Vymrazovaná sušená strava pro přípravu dvou porcí chutného a plnohodnotného hlavního pokrmu. Bez použití umělých konzervantů, aditiv či barviv, vynikající přírodní aroma, chuť i vzhled, optimální výživová hodnota, nízká hmotnost, skladnost, dlouhá trvanlivost, snadná a rychlá příprava. Určeno pro expedice, cestování, turistiku, treking, kemping, vodáctví, jachting, rekreaci i jako záloha pro nouzové situace.

Porce: 2
Menu: hlavní jídlo
Balení: 20,5 x 7 x 23 cm
Hmotnost: 260 g
Netto hmotnost: 236 g
Hmotnost po přípravě: 736 g
Trvanlivost: 5 let

Nutriční hodnota na připravenou dvojporci:
energie - 4557 kJ/1088 kcal
bílkoviny - 60,5 g
sacharidy - 76,4 g, z toho cukry - 28 g
tuky - 57 g, z toho nasycené tuky - 14,9 g
sůl - 2,38 g

Složení: nakládaná rajčata (rajčata, rajčatová šťáva, kyselina citrónová), špagety (19%), mleté hovězí maso (17%), cibule, rajčatový protlak, rostlinný olej, sůl, česnek, směs italského koření (oregano, saturejka, bazalka, tymián, rozmarýn, majoránka)
Alergeny: pšeničný lepek

Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku.
2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost).
3. Do pytlíku nalejte 550 ml vroucí vody a zamíchejte.
4. Uzavřete sáček zipem a obsah ponechejte rehydratovat 8-9 minut.
5. Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat na talíř či do jídelní misky.

Vymrazování - Jak to funguje?

Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně uloží do vlhko a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost do doby otevření. Po opětovném přidání vody (rehydrataci) potraviny získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.

Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?

Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.

Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.

Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.

Dlouhá trvanlivost -lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.

Nízké náklady na skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.

Vyrobeno ve Velké Británii.

Recenze

Napsat recenzi

Mountain House Špagety s hovězím masem v boloňské omáčce 2 porce expediční strava

Mountain House Špagety s hovězím masem v boloňské omáčce 2 porce expediční strava

Špagety s hovězím masem v boloňské omáčce. Vymrazovaná sušená strava, hlavní jídlo, dvě porce, 1088 kcal, netto hmotnost 236 g.

Napsat recenzi