Svět hor

Vyhledávání

Kategorie

Informace

Výrobci

Ochrana osobních údajů na webu www.svethor.cz

Ochranu soukromí nebereme na lehkou váhu, ochrana osobních dat našich zákazníků je pro nás důležitá. Níže naleznete informace o tom, jaké osobní údaje zpracováváme o našich zákaznících a uživatelích našeho webu. Správcem osobních údajů je Martin Pejša, Dudín 89, 58805 Dušejov, IČO 74276671.

Jaké osobní údaje zpracováváme

Využívání osobních údajů

Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?

Kdo Vaše údaje zpracovává a komu je předáváme

Z jakých zdrojů osobní údaje získáváme

Jak jsou Vaše osobní údaje zabezpečeny

Předávání osobních údajů mimo EU

Jak využíváme cookies

Jaká máte práva při zpracování osobních údajů

Jak lze uplatnit jednotlivá práva

Jaké osobní údaje zpracováváme

Rozsah zpracovávaných osobních údajů je liší dle účelu zpracování:

1. Pro účely uzavření a plnění kupní smlouvy

- identifikační údaje, tj. jméno, příjmení, adresa,

- kontaktní údaje, tj. e-mail a tel. číslo

- firemní údaje, tj. název firmy, IČO/DIČ, sídlo, pokud jste podnikatel

2. Za účelem sledování návštěvnosti a vylepšování našich služeb

- údaje o Vašem chování na webu tzn. cookies a IP adresa

- údaje o Vašich objednávkách, tj. cena a množství zakoupených výrobků, způsob dopravy a platby, datum objednávky, mailová komunikace související s objednávkou

Využívání osobních údajů

Účely využití osobních údajů:

- k uzavření kupní smlouvy a realizaci dodávky.

- plnění našich zákonných povinností.

- komunikaci v rámci plnění kupní smlouvy

- řešení Vašich reklamací a stížností;

- analýze, hodnocení a zlepšování našich služeb zákazníkům

Vaše osobní údaje uchováváme jen po tu dobu, dokud trvá některý z výše uvedených účelů zpracování a následně jen po dobu a za podmínek v souladu s příslušnými právními předpisy.

Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?

V rámci naší činnosti zpracováváme osobní údaje bez vašeho souhlasu pokud:

- je to nezbytné pro účely uzavření nebo plnění smlouvy s Vámi

- nám to ukládají naše zákonné povinnosti (např. v oblasti účetnictví a daní)

- jsme schopni prokázat náš oprávněný zájem (např. v souvislosti s uplatňováním nároků z uzavřených smluv nebo v souvislosti analýzou a zlepšováním našich služeb)

Kdo Vaše údaje zpracovává a komu je předáváme

Vaše osobní údaje můžeme předávat také dalším subjektům, které se nacházejí v roli zpracovatele a to:

- Vámi zvolenému přepravci - za účelem doručení zásilky a informování o doručení

- společnosti Gopay s.r.o. Ič 26046768, která provozuje platební bránu pro potřeby zajištění platby, zejména v souvislosti s platbou kartou

- společnosti Heureka Shopping s.r.o., Ič 02387727 - Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti neodmítnete zasílání našich obchodních sdělení nebo neodvoláte svůj dříve udělený souhlas. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu.

Pro zpracování osobních údajů rovněž využíváme služeb dalších zpracovatelů, kteří osobní údaje zpracovávají pouze podle našich pokynů a pro účely, které jsou popsány v části "Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?"

- poskytovatel hostingových služeb ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o., IČO CZ25101625

- provozovateli marketingových nástrojů jako je Google Ireland Limited (registrační číslo: 368047), se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko (služba Google Analytics), který nám pomáhá analýzou návštěvnosti našeho webu

- dalším osobám na základě příslušných právních předpisů, např. finanční správě, policii apod.

Z jakých zdrojů osobní údaje získáváme

Osobní údaje získáváme především přímo od Vás prostřednictvím našeho webu, při komunikaci s Vámi, při uzavírání smlouvy a v průběhu smluvního vztahu a cookies na základě Vašich návštěv našich internetových stránek. Některé další údaje můžeme obdržet i od našich partnerů (např. číslo účtu od banky).

Jak jsou Vaše osobní údaje zabezpečeny

Pro zajištění bezpečnosti Vašich osobních údajů využíváme vhodná technická a organizační opatření. Data jsou chráněna před neoprávněným přístupem a zneužitím. Zajišťujeme a kontrolujeme bezpečnost našich IT systémů s jsme schopni obnovit data v případě incidentu. Kde je to vhodné, využíváme na ochranu Vašich údajů šifrování.

Osobní údaje zpracováváme manuálně i v elektronických informačních systémech. Všechny procesy podléhají fyzické, technické i procedurální kontrole. Máme nastavena technická, organizační i personální opatření, která minimalizují riziko zneužití, ztráty a manipulace s daty. Stejné zabezpeční je zajišťěno i u našich zpracovatelů.

Předávání osobních údajů mimo EU

Vaše osobní údaje mohou být přenášeny a ukládány v rámci zemí Evropského hospodářského prostoru (dále jen "EHP"), které jsou považovány za země se srovnatelnou úrovní ochrany osobních údajů jako Česká republika. V případě přenosů mimo EHP, zajistíme stejnou ochranu Vašich údajů jako v rámci EHP.

Jak využíváme cookies

Cookies jsou malé datové soubory, které se ukládají ve Vašem počítači, tabletu nebo telefonu a jsou nutné pro správnou funkci webu. Navštívené internetové stránky si pomocí cookies po určitou dobu pamatují např. Vaše nastavení a produkty přidané do košíku.

Soubory cookies nám slouží také pro vylepšování našich stránek a zdokonalování našich služeb. Informace o využívání našeho webu předáváme společnosti Google, která nám provádí analýzu návštěvnosti webu v rámci služby Google Analytics. Způsob nakládání firmy Google se soubory cookies, naletnete na tomto odkaze: https://www.google.com/policies/technologies/cookies/.

Jaká máte práva při zpracování osobních údajů

Ve vztahu ke svým osobním údajům máte následující práva:

1. Právo na přístup - máte právo vědět, jaké údaje o Vás zpracováváme, za jakým účelem a po jakou dobu si data ponecháváme. Máte právo na poskytnutí dalších informací souvisejících se zpracováním Vašich dat

2. Právo na opravu - pokud zjistíte a informujete nás, že Vaše údaje jsou nesprávné nebo neúplné, musíme je bez zbytečného odkladu opravit nebo doplnit

3. Právo na výmaz - v některých případech máte právo na vymazání Vašich osobních údajů.

Vaše osobní údaje vymažeme především pokud:

- Vaše data již nepotřebujeme pro účely, pro které jsme je zpracovávali

- odvoláte svůj souhlas se zpracováním dat

- vznesete námitku proti zpracování dat na základě našeho oprávněného zájmu a my shledáme, že již oprávněný zájem pominul nebo Vaše právo na ochranu soukromí převažuje nad naším oprávněným zájmem

- byly zpracovány nezákonně

- musejí být vymazány podle právních předpisů

4. Právo na omezení zpracování - toto právo umožňuje v určitých případech požadovat, aby tyto údaje nebyly dočasně předmětem dalšího zpracování, pokud:

-napadnete přesnost osobních údajů po dobu, dokud neověříme jejich správnost

-zpracování je protizákonné

-údaje už nepotřebujeme, ale Vy je požadujete pro účely uplatnění Vašich právních nároků

-vznesete námitku proti jejich zpracování - zpracování Vašich osobních údajů omezíme, dokud neověříme, zda je Vaše námitka oprávněná

5. Právo na přenositelnost - máte právo vyžádat si od nás své údaje a přenést je k jinému poskytovateli služeb

6. Právo podat námitku proti zpracovávání - pokud Vaše údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu nebo pro marketingové účely. V případě oprávněného zájmu přestaneme Vaše údaje zpracovávat, pokud nebudeme mít závažné oprávněné důvody pro pokračování ve zpracování dat. V případě marketingových účelů přestaneme Vaše osobní údaje používat bez zbytečného odkladu.

7. Právo podat stížnost - můžete podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7; www.uoou.cz

Jak lze uplatnit jednotlivá práva

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, žádosti či stížnosti ohledně ochrany osobních údajů nebo chtít uplatnit jakékoliv výše uvedené právo, můžete nás kontaktovat:

mailem na adrese info@svethor.cz

telefonicky na čísle 567210091

písemně na adrese Svět hor, Čajkovského 594/2, 58601 Jihlava

Vaši žádost vyřídíme bez zbytečného odkladu, nejpozději do jednoho měsíce.