Summit To Eat Boloňské těstoviny 1 porce expediční strava
Zobrazit větší
Boloňské těstoviny s hovězím masem a italským kořením. Vymrazovaná sušená strava, hlavní jídlo, 1 porce, 578 kcal, netto hmotnost 130 g. Bez použití umělých konzervantů.
Těstoviny s mletým hovězím masem v boloňské omáčce s italským kořením. Vymrazovaná sušená strava pro přípravu jedné porce chutného a plnohodnotného hlavního pokrmu. Oceníte vynikající přírodní aroma, chuť, vzhled a optimální výživovou hodnotu. Díky technologii lyofilizace je dosaženo nízké hmotnosti, skladnosti, dlouhou trvanlivosti, snadné a rychlé přípravy, a to vše bez použití umělých konzervantů. Doporučujeme pro expedice, cestování, turistiku, treking, kemping, vodáctví, jachting, rekreaci i jako zálohu pro nouzové situace.
Porce: 1 Menu: hlavní jídlo Balení: 17,5 x 20,5 x 5 cm Hmotnost: 155 g Netto hmotnost: 130 g Hmotnost po přípravě: 496 g Max. trvanlivost: 7 let od data výroby
Nutriční hodnota na připravenou porci: energie - 2408 kJ/578 kcal bílkoviny - 28 g sacharidy - 47 g, z toho cukry 11 g tuky - 34 g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,3 g vláknina - 8,8 g sůl - 2,6 g
Příprava: 1. Odtrhněte okraj pytlíku. 2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost). 3. Do pytlíku nalejte 360 ml horké vody a zamíchejte. 4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat. 5. Po 8 minutách zamíchejte, případně dochuťte. 6. Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat na talíř či misku.
Vymrazování (Lyofilizace) - Jak to funguje?
Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně uloží do vlhkotěsných a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost až do doby otevření. Po opětovném přidání vody (tzv. rehydrataci) potraviny získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled - Lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - Chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - Váží méně než čerstvé potraviny. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost - Lze je skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
Nízké náklady na skladování - Protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.