Svěží ovocný dezert s kousky jablek a meruněk. Vymrazovaná sušená strava pro přípravu jedné porce chutného a plnohodnotného dezertu. Oceníte vynikající přírodní aroma, skvělou chuť i vysokou výživovou hodnotu. Díky technologii lyofilizace je dosaženo nízké hmotnosti, skladnosti, dlouhé trvanlivosti a snadné a rychlé přípravy. Doporučujeme pro expedice, horolezectví, cestování, turistiku, treking, kemping, vodáctví, jachting, rekreaci i jako zálohu pro nouzové situace.
Porce: 1 Menu: dezert Balení: 18 x 22 x 2 cm Hmotnost: 75 g Netto hmotnost: 39 g Minimální doba trvanlivost: 48 měsíců od data výroby
Nutriční hodnota na připravenou porci: energie - 628 kJ/ 150 kcal bílkoviny - 0,7 g sacharidy - 33,1 g, z toho cukry 29,4 g tuky - 0,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g vláknina - 2,6 g sůl - 0 g
Může obsahovat stopy: arašídů, skořápkových plodů.
Vyrobeno v Holandsku.
Příprava: 1. Odtrhněte okraj sáčku a rozprostřete dno tak, aby sáček stál. Ze sáčku vyjměte pohlcovač kyslíku, není určen ke konzumaci. 2. Do sáčku nalejte 115 ml horké vody (po rysku 0 vyznačenou na boku sáčku). 3. Důkladně zamíchejte. 4. Uzavřete zipový uzávěr sáčku a nechte obsah cca 8 minut rehydratovat. 5. Otevřete sáček a opět obsah důkladně promíchejte. 6. Nyní je pokrm připraven ke konzumaci. Jíst můžete přímo ze sáčku nebo dle potřeby servírovat na talíř či misku.
Vymrazování (Lyofilizace) - Jak to funguje?
Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně uloží do vlhkotěsných a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost až do doby otevření. Po opětovném přidání vody (tzv. rehydrataci) potraviny získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled - Lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - Lyofilizované (vymrazované) potraviny chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ale ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - Lyofilizované (vymrazované) potraviny váží méně než čerstvé potraviny. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady a energii na dopravu. Rychle se mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost - Lyofilizované (vymrazované) potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
Nízké náklady na skladování - Protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.